Gevangen in jezelf. Het grootste maatschappelijke probleem dat op een ieder betrekking heeft

ROBERT A. BOLWERK :
GEVANGEN IN JEZELF. HET GROOTSTE MAATSCHAPPELIJKE PROBLEEM DAT OP EEN IEDER BETREKKING HEEFT

ISBN: 9789059119628
Verschijningsdatum: 1 juli 2010
Prijs: €12.95

OVER DIT BOEK:

Je vindt jezelf niet zo succesvol, je twijfelt aan je kwaliteiten, je zelfvertrouwen laat te wensen over, je voelt je onzeker. Kortom: Je zit gewoon niet lekker in je vel. Interne spanningen treden op waardoor diverse stoornissen ontstaan, hierdoor ondervindt men hinder en treden beperkingen op in ons functioneren.

De oorzaak vindt zijn oorsprong in het feit dat men zichzelf niet of onvoldoende accepteert zoals men is. Het besef dat zelfacceptatie hieraan ten grondslag ligt is onvoldoende bekend. Zelfacceptatie is voor mensen de basis om te functioneren. Volledige zelfacceptatie laat het zelfvertrouwen weer groeien, zorgt voor evenwicht en ontspanning en vormt een stevige basis voor zelfontplooiing.

In Gevangen in Jezelf is de auteur van dit boek de uitdaging met zichzelf aan gegaan, om één van de grootste maatschappelijk problemen die in onze samenleving aan de orde is te beschrijven. Tevens wordt in het boek de oplossing aangedragen voor dit maatschappelijke probleem dat op een ieder betrekking heeft.

Robert A. Bolwerk is oprichter van de Stichting Zelfacceptatie.

NBD|Biblion recensie over Gevangen in jezelf:
Naar aanleiding van een persoonlijk probleem schreef Bolwerk dit boekje over zelfacceptatie. Hij vindt dit het grootste maatschappelijke probleem dat er bestaat, wanneer je jezelf niet accepteert. Het is geen nieuw fenomeen, zoals blijkt uit talrijke psychiatrische studies. Toch staan er wel aardige dingen in dit boekje die overzichtelijk voor een breder publiek op een rijtje zijn gezet. Wij kennen waardeoordelen toe aan woorden die wij gebruiken zoals bij stoer, dik, vuilnisman, zangeres, borsten of Nike-sportschoenen en bij mensen waarover wij een mening hebben. Wie bepaalt waarden en betekenissen? Wanneer je dus niet goed in je vel zit of gevangen in jezelf dan speelt het probleem van zelfacceptatie. Je kunt er iets aan doen door het accepteren van je goede en minder goede persoonlijke kenmerken. Wij gaan ook compensatiegedrag vertonen door ongelukkige gevoelens om die te onderdrukken. Je gaat jezelf anders voordoen. Het kan burn-out veroorzaken en zelfs arbeidsongeschiktheid. Dus achterhaal wat de werkelijke problemen zijn. Er worden enkele voorbeelden en schema's gegeven.


Bestel >

ANDERE BOEKEN IN DIT GENRE:


Wim Aalten
Motorrijden zonder God
ISBN:9789059117334
248 pagina's
€19.95

Lees meer >

Bernard J. Aris
Afghanistan. It's a wild, wild world. Deel 1 (tot 1989)
ISBN:9789059116863
€24.95

Lees meer >

Bernard J. Aris
Afghanistan. It's a wild, wild world. Deel 2 (v.a. 1989)
ISBN:9789059116870
€24.95

Lees meer >

Johan H.J. van Balen
Break-Even. Deel 1: De Europese Unie in de wereld
ISBN:9789059114746
€19.95

Lees meer >

Johan H.J. van Balen
Break-Even. Deel 2: De Nieuwe Wereldorde
ISBN:9789059114845
€19.95

Lees meer >