Vingers gespreid in angst

RICHARD HELWIG :
VINGERS GESPREID IN ANGST

ISBN: 9789461539373
365 pagina's
Verschijningsdatum: September 2016
Prijs: €22.50

OVER DIT BOEK:

Harry van der Stap (1944), een belastingconsulent die het in zijn werk rustiger aan is gaan doen, verliest in de zomer van 2004 zijn vrouw Agnes op 59-jarige leeftijd door een ernstige ziekte.

Een jaar later verdwijnt plotseling de 22-jarige Anneke, een van zijn drie geadopteerde kinderen. Na een aantal dagen wordt zij op nog geen kilometer afstand van haar ouderlijk huis in Rijswijk dood in de bosjes aangetroffen. Ze blijkt te zijn vermoord.

Vanaf dat moment begint een intensieve strijd naar het vinden van de dader, het zoeken naar de antwoorden op de vele vragen en onduidelijkheden, het omgaan met emoties, het verdriet en de wanhoop. Ondanks alle inzet van politie, justitie en de media, lijkt het erop dat de zaak Anneke van der Stap niet wordt opgelost.

Totdat de recherche bijna vijf jaar na de moord de man in zijn cel aanhoudt die zijn straf uitzit voor de moord op de 23-jarige stewardess Christel Ambrosius in 1994 (landelijk bekend geworden onder de Puttense moordzaak). Is hij verantwoordelijk voor de dood van Anneke?

‘In het onderzoek naar de moord op Anneke van der Stap zijn alle registers opengetrokken. Dit zeer gedetailleerde boek is daarvan het sluitstuk.’
Marieke van Essen, (onderzoeks)journalist De Telegraaf

‘Stap voor stap neemt de auteur de lezer mee in alles wat er gebeurd is na haar dood. Een zaak die elke ouder naar de strot zal grijpen.’
Jorina Haspels, verslaggever AD/Haagsche Courant


Bestel >