De nazi moord fabrieken

TON ROOZEBOOM :
DE NAZI MOORD FABRIEKEN

ISBN: 9789461888877
472 pagina's
Verschijningsdatum: April 2017
Prijs: €49.99

OVER DIT BOEK:

Dit 472 bladzijden tellende boek met ruim 950 foto's, waarvan de meeste nooit eerder z?n gepubliceerd, gaat over de nazivernietigingskampen die verscholen lagen in Polen. Deze kampen waren geen concentratiekampen, mensen kwamen er niet om te werken maar werden bij aankomst direct vermoord. Het beschrijft de ongelofelijke methodiek waarmee de nazi‘s het uitmoorden van volkeren industrialiseerden en perfectioneerden. In de kampen Chelmno, Belzec, Treblinka en Sobibor zijn naar schatting meer dan twee miljoen Joden, zigeuners en andere voor de nazi's 'minderwaardigen' vermoord.

Met behulp van ooggetuigenverklaringen, luchtfoto's en verklaringen van na de oorlog gevangengenomen SS'ers ziet u de kampen in gedetailleerde archeologisch en historisch correcte tekeningen en kunt u de werkwijze van het vernietigingsproces van het begin tot het gruwelijke einde volgen. Dit boek neemt u ook mee naar de kampen anno nu: u maakt kennis met de vele recente archeologische ontdekkingen, die meer dan zeventig jaar verborgen z?n gebleven. U ziet voor het eerst dat de gaskamers worden gevonden te midden van de persoonlijke bezittingen van de honderdduizenden vermoorde mensen.

Deze geheime kampen, die door de nazi's volledig werden afgebroken en gecamoufleerd toen Russische troepen oprukten, mochten nooit ontdekt worden. Niemand mocht weten wat de nazi's met al die mensen deden die vanuit de getto's op transport werden gezet. Dit boek laat u zien wat er gebeurd is diep in de afgelegen bossen van Polen, waar zovelen de dood vonden.


Bestel >